Luontaishoitokeskus, Luonnonlääketieteenkeskus NOVA Oulussa

Eläinten luontaishoitoja, koirahierontaa, hevoshierontaa, koirahierontakoulutus, hevoshierontakoulutus, eläinhomeopatia, eläinrefleksologia, koirahierojan koulutus, hevoshierojan koulutus, luontaishoitoja, vauvahierontaa, refleksologiaa, vyöhyketerapiaa, akupunktiota, hierontaa, homeopatiaa.

Nokkosen kuva, Photo of Nettle: © Photographer:Iwka | Agency: Dreamstime.com

Luontaishoidoista terveyttä, tasapainoa, virkeyttä ja elämäniloa!

Ammattiin johtava koulutus

Koulutusten alkamisajankohdat ja muut koulutuksiin liittyvät ilmoitukset on listattu ajankohtaisissa.

Ammattiin johtava eläinrefleksologian koulutus/WETER

Ihmisillä ja eläimillä on vaistomainen tapa hieroa kipeitä kohtia kehossa. Eläin pureskelee, hankaa itseään tai piehtaroi päästäkseen jostakin vaivasta. Eläimet hierovat, nuolevat myös toinen toisiaan. Niillä on vaistonvarainen kyky hoitaa heijastealueita. Jos esim. koiralla on suoliston toiminnan ongelmia ja ruoan imeytymishäiriöitä, se saattaa pureksia, kirputtaa ranteitaan ja etutassujaan.

Kehon eri alueet edustavat tai heijastelevat eri elintoimintoja. Nämä vaivan määrityksen kannalta olennaiset paikat, heijastealueet voivat näkyä esim. karvan laadun muutoksina tai puutoksina, kutinana, ihottumana, syylinä ja/tai eläimen mielialassa. Heijastealueella on usein myös kipua.

Refleksologia on koko kehoon kohdistuvaa heijaste eli vyöhykealueiden hierontaa tai käsittelyä, joka tehdään yleensä käsin, sormin hieromalla ja painamalla. Käsittelyssä voidaan käyttää hoitopuikkoa ja punavaloa, sähköistä stimulaatiota. Vyöhykehoito on hoitomenetelmä, jolle ei voi osoittaa ketään varsinaista keksijää. Se perustuu alun perin vanhaan kansanlääkintätietoon. Vyöhykehoitoa on sittemmin kirjattu ja kehitetty useiden eri henkilöiden toimesta.

Refleksologisen hoitokäsityksen mukaan kehon elimillä ja myös niiden edustamilla energioilla on heijastealueita iholla, lihaksissa ja luuston alueilla. Nämä heijastealueet sijaitsevat koko kehon alueella ja paikannetaan luuston mukaan. Myös kehon puoleisuus vaikuttaa elinheijasteiden sijaintiin ja energiaheijasteiden vaikutukseen. Toiminnallisia heijastepisteitä käsittelemällä voidaan rauhoittaa tai tasapainottaa elintoimintoja mm. hormonitoimintaa, verenkiertoa, ruoansulatusta, sisä- ja ulkoeritystoimintaa.

Eläinreleksologiaa on mahdollista opiskella Weterissä. Opiskelu kestää noin 2½ vuotta. Eläinrefleksologiakoulutusta on myös eläinhierontakoulutusten jatkokoulutuksena, jolloin jo käydyistä opinnoista saa hyvitystä. Pyydä esite toimistosta!

Eläinrefleksologiakoulutus alkaa Helsingissä 18.-19.8.2018 ja Oulussa 17.-18.11.2018.

Elainrefleksologiaopiskelijoita Koira hoidettavana

takaisin ylös

Ammattiin johtava eläinhomeopatian koulutus/WETER

Eläinhomeopatiakoulutus on monimuoto-opiskelua ja kestää noin 2½ vuotta. Lukukausia on viisi ja lähiopetusjaksoja yhteensä 20. Koulutus on jaettu peruskoulutukseen (10 lähiopetusjaksoa) ja syventävään koulutukseen (10 lähiopetusjaksoa). Koulutus alkaa Oulussa 26.-27.5.2018. Tilaa tarkempi koulutusesite Weterin toimistosta.

Kirjallista materiaalia sisältyy kurssimaksun hintaan, mutta opiskelijat hankkivat opetukseen liittyvää kirjallisuutta myös itse. Tarpeellinen kirja homeopatian opiskelussa on oireluettelo eli repertory (hinta noin 100€) ja lääkeainekuvia sisältävä kirja Materia medica (hinta noin 100€).

Jos opiskelija on suorittanut luontaislääketieteen ja/tai eläinlääketieteen opintoja, hän voi saada niistä hyvitystä. Suoritetuista opinnoista on esitettävä todistus.

Opetusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa dipl.homeopaatti ja eläinhomeopaatti/eläinrefleksologi Marjut Nieminen. Opetuksessa ja käytännön harjoituksissa toimivat alan ammattilaiset.

Hakemuksia otetaan vastaan seuraavalle alkavalle kurssille osoitteeseen Eläinten luontaislääkintäkoulu ELK Weter / Marjut Nieminen, email: weter (at) lh-keskus.net / p. 040 5064101. Hakemuksesta tulee käydä ilmi kokemus eläinten hoidosta ja pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja lyhyt selostus miksi hakeutuu koulutukseen.

takaisin ylös

Ammattiin johtava hevoshierontakoulutus/WETER

Ammattiin johtava hevoshierontakoulutus alkaa Helsingin ja Oulun seudulla syksyllä 2018. Hakemuksia otetaan vastaan.

Koulutuksen sisältö (pdf)

Hakemuksia / ilmoittautumisia otetaan vastaan: Eläinten luontaislääkintäkoulu Weter / Marjut Nieminen, email: weter (at) lh-keskus.net / p. 040 5064101


Hevoshieronta Hevoshieronta

takaisin ylös

Ammattiin johtava eläinten luontaishoitajakoulutus/WETER

Koulutus kestää 2½ vuotta. Koulutus koostuu lähiopetusjaksoista ja etäopiskelusta. Pääsyvaatimuksena on kokemus eläinten hoidosta tai pidosta.

Eläinten luontaishoitajakoulutuksessa perehdytään luontaislääkinnän menetelmiin ja käyttömahdollisuuksiin eläinten terveyden edistämisessä ja vaivojen hoidossa. Koulutus sisältää teoriaopetusta ja käytännön harjoittelua ohjauksessa ja myös itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen aikana perehdytään eläinten käyttäytymiseen, homeopaattisten aineiden ja kasvien käyttämiseen, hieronnan ja ravinnon merkitykseen. Myös eläinlääkärin luennot sisältyvät opiskeluun.

Opiskelija saa Eläinten luontaishoitaja todistuksen suoritettuaan kaikki opiskelujaksot ja etätehtävät hyväksytysti. Tämän ammattiin johtavan koulutuksen käytyään opiskelija voi hoitaa eläimiä käyttäen asianmukaisesti luontaislääkinnän menetelmiä hoidettavan parhaaksi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • Luontaislääkinnän pääperiaatteet
  • Kotieläinten hyvinvointi ja käyttäytyminen
  • Eläinten hieronta
  • Eläinten homeopaattinen hoito
  • Kasvit ja eteeriset öljyt eläinten hoidossa
  • Hoitajana / Yrittäjänä toimiminen
  • Seminaari
  • Eläinlääketiede

Koulutukseen haetaan kirjallisella vapaamuotoisella hakemuksella, josta selviää kokemus eläintenhoidossa ja aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja lyhyt selostus siitä miksi hakeutuu koulutukseen.

LISÄTIETOJA ESITTEESTÄ! Eläinten luontaislääkintäkoulu Weter / Marjut Nieminen p. 040 5064101, email: weter (at) lh-keskus.net

takaisin ylös

Ammattiin johtava koirahierontakoulutus/WETER

Ammattiin johtava koirahierontakoulutus alkaa Oulussa ja Helsingissä syksyllä 2018. Hakemuksia otetaan vastaan.

Koulutus johtaa pisimmillään eläinhierojan ammattiin, jolloin opiskelija on suorittanut yhdeksän koulutusosiota etätehtävineen hyväksytysti. Koulutus on myös koirahierojan ammattitukintoon valmentavaa koulutusta.

Ensimmäiset kaksi kurssia antavat jo hyvän pohjan hieroa koiraa. Koulutukseen voi osallistua jokainen joka on kiinnostunut koiransa hyvinvoinnista ja omaa kokemusta koiran hoidosta. Jo ensimmäinen jakso sisältää sellaista tietoa, joka auttaa myös pienten vaivojen hoidossa. Monet koiran omistajat haluavatkin tietoa oman koiran hoitoon ja heille tämä I jakso on todella hyödyllinen. Kun kiinnostusta on enemmän, jopa ihan ammatin hankkimiseksi, voi suorittaa koko kurssikokonaisuuden etätehtävineen.

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee käydä ilmi kokemus eläinten / koirien hoidosta ja pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja lyhyt selvitys miksi hakeutuu koulutukseen. Hakemukset ja ilmoittautumiset: Eläinten luontaislääkintäkoulu ELK Weter / Marjut Nieminen, email: weter (at) lh-keskus.net / p. 040 5064101

Koulutuksen sisältö (pdf)


Koiranhieronta Koiranhieronta

takaisin ylös

Koirat Koiranhieronta Hevoset Hevonen Koira hierottavana Kissa hoidettavana Koirat Koiranhieronta Hevoset